Translate

Dere Otlu Peynirli Kolay Tepsi Böreği



      Dere otlu peynirli tepsi böreği günlerinizin, misafir ve ziyafet sofralarının beğenilen sunumlarından biri olacak. Dere otlu peynirli tepsi böreğinin yapımı oldukça pratik üstelik malzemeleri de sürekli elinizin altında mutfağınızda bulunan malzemelerden.


  Dere otlu peynirli tepsi böreği için gereken malzemeler :

5 - 6 adet yufka
2 adet yumurta
1/2 su bardağı süt
2 -3 yemek kaşığı sıvı yağ
1/2 demet dere otu
Yeteri kadar peynir.
1 şişe maden suyu
Susam veya çörek otu

     Dere otlu peynirli tepsi böreğinin yapılışı :

 İlk önce böreğimizin iç harcını hazırlayalım. Bunun için bir kabın içine peynirleri koyun. Peynirin miktarını damak zevkinize göre ayarlayın. Peynir yerine lorda kullanabilirsiniz. Ancak lor biraz daha yavan olur. Beyaz peyniri peynircilerden kırık peynir olarak daha uygun fiyata temin edebilirsiniz. Peyniri bir çatal yardımı ile iyice ezin. Üzerine yıkayıp ince kıydığınız dere olarını , yarım bardak sütü ve sıvı yağı ilave edin. 2 yumurtanın 1 tanesinin sarısını üzeri için kenara ayırın. 1 yumurtanın tamamını ve sarısını ayırdığınız diğer yumurtanın beyazını iç harcınıza ilave edin. İyice karıştırın.

    Tepsinizin altını bir miktar margarin ile yağlayın. İsteğe göre yağlanmadan yağlı kağıtta kullanabilirsiniz. Ancak yağlanırsa daha lezzetli olur ve daha iyi kızarır. Sonra ilk yufkayı bütün olarak bölmeden tepsiye yayın. Sonra diğer yufkaları parçalayarak tepsiye düzgünce her katta bir iç harç ve bir miktar maden suyu koymak üzere yayın. Maden suyu sayesinde böreğinizin nasıl kabardığına inanamayacaksınız. Son yufkayı tepsinin büyüklüğüne göre kesip kenara ayırın. İlk serdiğiniz yufkanın fazla kenarlarını tepsinin içine doğru katlayın ve üzerine tepsi boyutunda kestiğiniz yufkayı yayın.

    Dere otlu peynirli tepsi böreğinin üstüne ayırdığınız yumurta sarısının içerisine çok az sıvı yağ ve süt koyup sürün. Üzerine isteğe göre bolca susam veya çörek otu serpip 200 derecedeki fırında 25- 30 dk. pişirin. Fırın ayarını kendi fırınınıza göre ayarlayabilirsiniz. Biraz kendini çekip ılıdıktan sonra kesip servis yapın.

    Afiyet olsun.
Yasal Uyarı : Sitemizde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır. Uzmanına danışmadan uygulanması tavsiye edilmez. Bilgilerin uygulanması halinde çıkabilecek sorunlardan dolayı sitemiz sorumluluk kabul etmemektedir!