Translate

Sarkan Ciltleri Toparlayan Sıkılaştıran Maske Şems Arslan ' dan

    Eyvah ! cildim sarkmaya başladı, diyenler. Üzülmeyin Şems Arslan ' ın önerdiği cilt sıkılaştıran formüller tam size göre. " Çirkin kadın yoktur, bakımsız kadın vardır" sözünü hatırlatmaya gerek var mıdır bilmem. Gerçekten de öyle değil midir. Kendine bakan, bakımlı kadınlar her zaman ilgi çekici ve alımlıdır. Bakım kişiye özel farklılıklar içerir. Kiminin sıkılaşmaya ihtiyacı vardır, kiminin selülitlerden kurtulmaya. Bazılarımızın ise saç bakımına ihtiyacı olurken, diğerlerinin el ve ayak bakımına.

     Size önerilen bitkisel ürünleri denerken veya profesyonel bakım yaptırırken mutlaka kendi süzgecinizden geçirin. Varsa hastalıklarınızı mutlaka belirtin. Arkadaşınıza iyi gelen, size de iyi gelecek diye bir şey söz konusu olamaz.


     Kimya müh. ve cilt bakım uzmanı olan Şems Arslan sarkan ciltler için sıkılaştırıcı ve toparlayıcı maske öneriyor. Ancak bu maskeyi uygulamadan önce cildinizin temiz olması gerekiyor. Önce cildinizi  varsa makyajınızdan arındırın. Sonrasında bir peeling uygulayın. Peelingin görevi uygulayacağımız maskedeki bitkisel malzemelerin olumlu faydalarından maksimum yararlanmak içindir.

     Cilt sıkılaştıran ve toparlayan maskeden önce uygulayacağımız maskeyi de kendimiz yapsak daha da iyi olmaz mı ?  Peeling için halis zeytin yağı ve tuz yeterli. Önce yüzümüzü soğuk su ile yıkayalım. Ardından bir pamuğu zeytin yağına batıralım ve yuvarlak hareketlerle yüzümüze masaj yaparak uygulayalım. Sonra yine aynı pamuğu hafiften tuza batıralım, yine dairesel hareketlerle cildimize zarar vermeden masaj yapalım. Bitiminde soğuk su ile yüzümüzü yıkayalım.

    Sıra geldi cildi sıkılaştıran ve toparlayan maskemize.  Yarım çay bardağı bozayı bir kaba alalım ve içine 1 çay kaşığı limon suyu ekleyelim. Üzerine yarım çay bardağı buğday nişastası ekleyelim ve 2' şer damla kafur yağı ve çam terebentin yağı dökelim ve iyice karıştıralım. Sonra biraz buzdolabında bekletelim. Soğuyan sarkan ciltleri toparlamak üzere 3 kat üst üste cilde sürelim. 20 - 30 dk. kadar bekledikten sonra sıcak su ile yıkayalım. Burada önemli olan bir püf noktası sıcak suyun ardından hemen soğuk kompleks uygulamaktır. Bunu buz veya soğuk maden sodası ile yapabiliriz. Ardından da cildimizi nemlendirelim.

    Sağlıklı, bakımlı , güzel günleriniz olsun :)


Yasal Uyarı : Sitemizde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır. Uzmanına danışmadan uygulanması tavsiye edilmez. Bilgilerin uygulanması halinde çıkabilecek sorunlardan dolayı sitemiz sorumluluk kabul etmemektedir!