Translate

Ninja Kaplumbağa Beresi Çocukların Çok Hoşuna Gidecek.


    Kış geldi, kar yağdı ve yine yağmaya devam edecek. Yeni kar dalgası gelmeden çocuklarımıza bere örmeye ne dersiniz ? Öyle herkesin ördüğü sıradan berelerden değil ama ! En değişiğinden, en güzelinden, Ninja kaplumbağa figürlü bere yapacağız ama.


    Ninja kaplumbağalar bir zamanlar hepimizin çok sevdiği çizgi film kahramanlarındandı. Yeni jenarasyon çocuklarımız Ninja kaplumbağaları  çok tanımasa sa bizim sayemizde öğrenecekler. Hemde çok sevecekleri bere modeli ile.

    Ninja model bereyi örmek öyle çok da zor değil. Beremizi tığ ile basitçe öreceğiz. Bu bere modelimiz için kaplumbağaların ana rengi olan yeşil ipi alarak başlayacağız. Ayrıca kırmızı, beyaz ve siyah renk ipede ihtiyacımız olacak.
 
    Ninja kaplumbağa berenin yapımına tepe kısmından başlıyoruz, kapatıp içine 11 tane trabzan örün. Üst sıradada 11 trabzan örülür. 3. sırada artırma işlemine başlıyoruz, bir artırılıp bir artırılmadan sıra tamamlanır. İstediğiniz genişliğe ve boya gelene kadar her sırada trabzanlar artırılarak örülür ta ki 7. sıranın sonuna kadar. 8. sıra artırılmadan örülür. 9. sırada kırmızı ipe geçilir. Kırmızı ile hiç artırmadan 4 sıra tamamlanır. Sonra tekrar yeşil ip ile birlikte 4 sıra daha trabzan örülür. Son sıra ise sık iğne ile tamamlanır.

     Sıra geldi gözlerine.  Gözler beyaz ip ile 2 zincir ile başlanır ve 2 sık iğne yapılır. Sık iğneler her sırada artırılmak üzere 6 sıra örülür. Kalan 6 sırada ise eksiltilerek tekrar 2 sık iğnede bitirilir. 2 adet örülen gözlerin ardından siyah renk ip ile göz bebekleri de örülür.

      Örme işleminin ardından gözler kırmızı renk ile örülen yere uygunca dikilir. İşte hepsi bu kadar. Güle güle kullanın.

Yasal Uyarı : Sitemizde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır. Uzmanına danışmadan uygulanması tavsiye edilmez. Bilgilerin uygulanması halinde çıkabilecek sorunlardan dolayı sitemiz sorumluluk kabul etmemektedir!