Translate

Ispanaklı Krep Nasıl Yapılır ?


    Ispanak içerisinde bir çok vitamin ve mineraller içerir. Ne var ki bir çok çocuk ıspanağı sevmez. Hatta daha tadına bile bakmadan sevmediklerini söylerler. Ispanağın içerdiği vitamin ve minerallerden sadece damak tadına uymadığı için yoksun bırakmak çocuklarımız için iyilik değil, kötülük olur her halde. Ispanağı çocuklara yedirmenin bir çok yolundan biride krebi ıspanaklı yapmaktır.Bununla birlikte ıspanağı pastada ve kek de de kullanabiliriz. İşte size çocuklarınızın çok seveceği ıspanaklı krep tarifi !

 
 Ispanakları bir güzel yıkayın bir müddet sirkeli suda bekletmek ıspanağın kumunu ve görünmeyen canlıları suyun dibine indirir. Tekrar yıkanan ıspanağın taze yapraklarını, hani şu kuzu ıspanak denilen kısımlarını koparıp blendera atın. Güzelce blenderdan geçildikten sonra elde ettiğimiz ıspanaklı püresinin üzerine 1 yumurta, yarım paket kabartma tozu, bir miktar tuz, 1 yemek kaşığı kadar sıvı yağ, süt ve akıcı kıvama gelene kadar un koyun.

    Kızdırılmış akıtma tavasına bir kepçe kadar hazırlanan karışımdan koyun, altını çok harlı açmayacağımız gibi çok kısık da olmamalıdır. Orta şiddetteki ateşte bir tarafı pişince aktarıp , diğer tarafını da aynı şekilde pişirin. Yeşil renkli ıspanaklı krebimiz yemeye hazırdır. Çocuklarımız için daha çekici hale getirmek için krebimizi yüz şeklinde süsleyebiliriz.

    Afiyet olsun :)
Yasal Uyarı : Sitemizde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır. Uzmanına danışmadan uygulanması tavsiye edilmez. Bilgilerin uygulanması halinde çıkabilecek sorunlardan dolayı sitemiz sorumluluk kabul etmemektedir!