Translate

Burgulu Baba - Oğul Beresi Örüyoruz.



     Kışın dışarı çıkarken ilk elimizi attığımız berelerdir. Hazır bere modellerini çok rahat her yerden bulup alabilirsiniz. Ancak beremizi kendimiz örsek ve içine emeğimizi ve sevgimizi katsak çok daha anlamlı hale gelmez mi ? Bu gün ki bere modelimizi hem eşinize hem de oğlunuza örerek baba-oğul bir giymelerini sağlayabilirsiniz.

 
Bere örmek sanıldığı kadar çok değil aslında. Sadece anlatımlı örgü modellerinde ki yönergeleri sıra ile takip edip yapmanız yeterli olacaktır. Burgulu beremiz için orta kalınlıkta ip ve buna uygun şiş kullanmanız gerekiyor. Berenin rengini kendi zevkinize uygun olarak alın ve kolları sıvayın.

     Çocuk ölçüsü için 80 ilmek yeterli olacaktır. 4-5 sıra haroşa örgü örülür burası berenin alt kısmı yani lastik kısmı olacak. Alt kısmı bitirdikten sonra örnek kurma işine sıra gelir. Sıra ile 6 ilmek pirinç örneği ( 1 ilmek düz, 1 ilmek ters örülür, pirincin oluşması için bir sonraki sırada düzler ters, tersler düz örülür )  6 ilmek pirinçten sonra 1 ilmek ters örülür burgu kısmı için 6 ilmek düz, sonraki 1 ilmek tekrar ters örülür. Yani burunun her iki yanından 1' er ilmek hep ters olarak devam eder. Bu sıra ile şişdeki tüm ilmekler bitirilerek örnek kurulur.

    Bu şekilde 6 sıra örülür ve burgu kısmındaki 6 ilmek düz ördüğümüz ilmeklerin arkadaki 3 ilmeği ile öndeki 3 ilmeği yer değiştirildikten sonra düz örülmeye devam edilir. Böylece burgular oluşmuş olur. 8 adet burgu ördükten sonra ilmekler eksiltmeye başlanır. Kesme işlemi pirinç örneğinin ordan yapılmalıdır. Bu sayede burguları bozmamış oluruz. 16 ilmek kalana kadar kesme işlemine devam edilir. Sonra ilmeklerin hepsi birden kesilir. Biten bere dikilip tepe kısmına istenilen büyüklükte ponpon yapılıp dikilir. İstenirse ponponlar direkt şapkaya dikilmeyip zincir ile sarkık bir şekildede yapılabilir.

    Aynı modelin sayılarını artırarak eşinize de örün, baba-oğul birlikte iyi günlerde kullanmaları dileğiyle.






Yasal Uyarı : Sitemizde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır. Uzmanına danışmadan uygulanması tavsiye edilmez. Bilgilerin uygulanması halinde çıkabilecek sorunlardan dolayı sitemiz sorumluluk kabul etmemektedir!