Translate

Eğitici Oyun Halıları ( Aktivite Halıları ) Modellerini Gördünüz mü ?


     Çocuk odalarının dekorasyonunda önemli bir materyal olan halıları seçerken dikkatli olmalıyız. Antibakteriyel olması, kanserojen maddeler içermemesi, antialerjik olmasının yanında şekli, rengi ve modeli de çok önemlidir. Çocuk odasına halı alırken aktivite halılarını tercih ederek bir taşla iki kuş vurmuş olursunuz. Şöyle ki :

 
Çocuk odaları için özel olarak tasarlanan aktivite diğer adı ile eğitici oyun halıları ile çocuklarınız odalarında çok eğlenceli vakit geçirirken, anne babalarda çocuk odalarının dekorasyonunu sağlarken bir yandan da çocuklarının üşümemesini sağlarlar. Çocuk odalarına serilen halılar ile çocukların üşümemesi sağlanır, halılar sesi absorbe ederek ses yalıtımı sağlarlar. Her hangi bir düşme anında ise çocuğun daha az zarar görmelerini sağlarlar.

   Halıların bu yararlarının yanında çocukların eğleneceği tarzda bir halı alarak hem çocukların hem de anne babaların amaçları sağlanmış olur. Çocuk odalarına alınacak aktivite halıları sayesinde çocukların hayal kurma yetileri gelişir. Eğlenceli vakit geçirmelerini, arkadaşları ile paylaşmayı, oyun kurmayı, kendini ifade etmeyi öğrenir. Çocuk eğitici oyun halılarında bir çok model ile farklı amaçlar hedeflenilmiştir. Trafik temalı halılar ile çocuklara trafik bilgileri verilmeye çalışılırken, rakam ve harflerin olduğu halılar ile basit rakam ve harf bilgileri amaçlanmıştır. Bunlarla birlikte orman , cadde, şehir, hayvan, renkler, meyveler gibi değişik halı temaları da mevcuttur.

   Çocuk odalarında tercih edilecek halılarda öncelikle sağlık açısından değerlendirilen halılar, ardından da çocukların eğitimi hedef alınarak değerlendirilmelidir.
Yasal Uyarı : Sitemizde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır. Uzmanına danışmadan uygulanması tavsiye edilmez. Bilgilerin uygulanması halinde çıkabilecek sorunlardan dolayı sitemiz sorumluluk kabul etmemektedir!