Translate

Bir Anda 5 Yaş Gençleştiren Maske, Nasıl mı ?



      Tarihin derinliklerinden bu yana özellikle bayanların güzelleşmek için bir çok madde ve yöntem kullandıkları bilinmektedir. Bayanlar için dış görünüş önemlidir. Kendine güvenin, kendinle olan barışıklığın temel simgesidir güzellik. Bunun içinde bir çok yönteme başvurulmuştur. Bu yöntemlerden bir tanesi olan yaş maya ile 5 yaş gençleştiren Şems Arslan' ın formülü ile olan maskenin sonuçlarına inanamayacaksınız.

 
 Yaş maya neden bu kadar etkili diye önce bir sormak gerekiyor. Bu sorunun cevabı ise mayanın bileşenlerinde var. 1 gr mayanın içerisinde 10 milyar canlı hücre olduğunu biliyor musunuz ? Maya tek hücreli bir canlı olup yaklaşık 600 türü vardır. Yaş maya bol miktarda B vitamini içerir. Bu vitaminler arasında B1, B2, B6, B9 vardır. Ayrıca lipid, demir, krom, magnezyum, selenyum, çinko, fosfor, aminoasit, fosfat ve daha bir çok mineral içerir. Aminoasit protein yapı taşıdır. B vitaminin vücudumuzdaki önemli etkisi sinir hücreleri üzerinde olmaktadır. Proteinler hücrelerin yenilenmesini ve oksijen almasına yardım eder. Yaş maya vücuttaki toksinlerin atılmasına yardım eder. Ayrıca yaş maya içerdiği B vitamini ile cildi güzelleştirmenin yanında saçları da onarır.

    Bu kadar faydası olan yaş maya ile güzelleşmek için yapacağımız tek şey maske yapmak. Bunun için önce cildi temizlememiz gerekiyor. Hiç bir maske kirli cilde uygulanmaz. Cildinizi temizlemek için uygun bir tonik kullanabileceğiniz gibi, suyun içine bir kaç damla limon sıkarak da temizleyebilirsiniz. Limonun antiseptik özelliği ile cildiniz temizlenecektir. Temizlenen cilde yaş maya ile maske yapmak için 1 paket yaş mayayı bir kabın içerisinde ufaladıktan sonra krem kıvamına gelene kadar su ile iyice ezin. Kuru ciltler su yerine süt kullanabilirler.

    Hazırlanan yaş maya maskesi yüze uygulanır ve temiz bir bez ile yüz örtülür. Bir taraftan da bu bezin üzerine sıcak suda ısıtılmış havlu konulur ve 5 dk. da bir sıcak havlu ile değiştirilir. Her sıcak havlu konulduğunda derin derin nefes alıp vermek vücuda giren oksijen miktarını artırır. Sıcak havlu koyma işlemi 4 defa tekrarlanır. Sonrasında yüz vakit kaybedilmeden hemen yıkanır ve ardından buz kalıpları yüzde gezdirilmek sureti ile cilde şok etkisi yapılır ve bu sayede cilt sıkılaşır.

    Ayda 1 kez bu maskeyi yaparak 5 yaş gençleşeceğinizi güzellik uzmanı Şems Arslan söylüyor.
Unutmayın çirkin kadın yoktur, bakımsız kadın vardır. Hadi güzelleşelim :)




Yasal Uyarı : Sitemizde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır. Uzmanına danışmadan uygulanması tavsiye edilmez. Bilgilerin uygulanması halinde çıkabilecek sorunlardan dolayı sitemiz sorumluluk kabul etmemektedir!