Translate

Öksürük ve Balgamı Gideren Mucizevi Ev Yapımı Öksürük Şurubu

     Soğuk kış günlerinin en çok rastlanılan hastalıklarından olan soğuk algınlığının, en çok görülen belirtileri öksürük ve devamında balgam sorunudur.
     Grip veya nezle, soğuk algınlığı... devamında kuru öksürük ( gıcık öksürük ) veya balgamlı öksürük. İnsanın boğazı ve ciğerleri kopacakmış gibi olur. Çok büyük acı verir insana. Hele birde bu sorunlar çocuklarınızda varsa, siz de onlarla birlikte hasta olursunuz. Peki her defasında ilaç olarak öksürük şurubu kullanmak gerekir mi ?

     Hepimizin bildiği ortak bilgi , mecbur kalmadıkça ilaç kullanmamaktır. İlaçların yararları kadar zararları olduğunu da herkes bilir. Bir taraftan hastalığımızı tedavi ederken , bir taraftan da başka yan etkileri , zararları olur. Öksürükten ve balgamdan kurtulmak için ne yapalım peki ?
    Sizler için bizzat kendim ve çocuğumun da denediğim ve çok faydasını gördüğüm çok güzel ve etkili bir karışım olan öksürük şurubu tarifi vereceğim sizlere. Merak etmeyin içinde her hangi bir zararlı madde yok. Tamamen bitkisel bir karışım.
    Öksürük ve balgamdan kurtulmak için yapacağımız doğal öksürük şurubumuz için bize gerekli olanlar kuru soğan, sarımsak, kabuk tarçın, taze zencefil, limon ve baldır.
    Doğal öksürük şurubumuzun yapımına gelince : önce soğanın kabuklarını soyalım ve 6 - 8 parçaya bölüp cam kavanoza atalım. 5 - 6 diş sarımsak yine kabukları soyularak ufak parçalara bölünür ve soğanların üzerine atılır. Sıra zencefil de ufak boy patates büyüklüğündeki taze zencefilin kabuklarını soyalım ve yine ufak parçalara bölüp kavanozumuza atalım. Bir tanede kabuk tarçın ilave edelim. Bir taraftada 1 bardak suyu iyice kaynatalım. Kaynayan suyu kavanoza ekleyelim. Kapağını iyice kapatıp ılımasını bekleyelim.  Ilıdıktan sonra karışımın suyunu yeni bir cam kavanoza alalım. Kabuk tarçını tekrar süzdüğümüz karışımın suyuna geri atın. Sonra üzerine yarım limonun suyunu sıkıp ekleyelim. Öksürük şurubuna isteğe göre bal karıştıralım. Bal olmazsa çocuklar tadını pek sevmiyorlar. Bunu da bir deneyim olarak belirtelim :)
     Gelelim doğal öksürük şurubumuzun içindekilerine. Soğanın ağrı kesici özelliği vardır, sarımsak ise doğal antibiyotiktir. Tarçın kan şekerini dengeler , aromatik tat verir, anti bakteriyeldir, zencefilin faydaları ise saymakla bitmeyecek kadar çoktur, ağrı kesici, antiseptik bunlardan bazılarıdır. Limon C vitamini ve antisaptiktir, mikropları öldürür, bal da yine aynı şekilde bir çok derde devadır.

    Hazırladığımız öksürük şurubu kendiniz ve çocuklarınız için yemeklerden sonra 1 yemek kaşığı kullanabilirsiniz ve karışımı da buzdolabında saklamayı unutmayın.Kuru öksürük ve balgamlı öksürüğe bu bitkisel karışım öksürük şurubu ile son vermek oldukça kolay inanın. Ama bir dip not olarak şunu da belirtelim. Alternatif tıp da ki her bilgi , öneri niteliğindedir, kendi süzgecinizden geçirmeden kullanmayın. Asıl olan gerçek tıpdır.



 





Yasal Uyarı : Sitemizde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır. Uzmanına danışmadan uygulanması tavsiye edilmez. Bilgilerin uygulanması halinde çıkabilecek sorunlardan dolayı sitemiz sorumluluk kabul etmemektedir!