Translate

Dizlerde ki Sıvı Kaybına Bitkisel Çözümler.

   Özellikle ilerleyen yaşlarda ortaya çıkan dizlerde ki sıvı kaybının tedavisi için öncelikle yapılması gereken bol bol yürüyüş ve C vitamini almaktır. Bu tedbirlerden sonra yapılacak yöntemlerden biri de dize eksilen sıvı yerine sıvı enjekte etmektir. Ancak bu yöntem uzman ellerde yapılması gerekmektedir. Bitkisel tedavi ile de desteklenen sıvı kaybı normal seviyelere getirilebilir. Peki hangi bitkiler dizlerde ki sıvı kaybına iyi gelir ?



   Dizlerde oluşan sıvı kaybı eklem yerlerinde ağrılara ve hareketlerimiz de kısıtlamalara yol açan bir rahatsızlıktır. Daha çok yaş ile doğru orantılı olarak görünme sıklığı artar. Mutlaka doktor kontrolünden geçilmeli ve önerilen tedavilere harfiyen uyulmalıdır. Alternatif tıp denilen bitkisel tedavi ile de destekleyici çözümler bulmak mümkündür.


   Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu dizlerde ki sıvı kaybı için hibisküs bitkisi ile yapılacak olan kürün iyi geleceğini belirtmektedir. Hibisküs bitkisi alırken taç yaprakları olanları ve kırmızı olanları almamızı tavsiye eden Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu dizlerdeki sıvı kaybına iyi gelecek kürün tarifini şöyle veriyor :

   1 su bardağı iyi kaynamış suyun içine 1 tatlı kaşığı hibisküs atılır. Kısık ateşte kapağı kapatılarak 5 dk. kaynatılıp sıcakken süzülür. Günde 2 sefer içilecek hibisküs çayı ile dizlerdeki sıvı kaybını normale döndürmek mümkün olacaktır.

   Kuşburnu çayının da dizlerde ki sıvı kaybına iyi geldiği bilinmekle birlikte, hibisküs kadar etkili olmadığı da bilinir.

    Sağlığın kıymetini hastalanmadan bilmek dileklerimizle  :)



Yasal Uyarı : Sitemizde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır. Uzmanına danışmadan uygulanması tavsiye edilmez. Bilgilerin uygulanması halinde çıkabilecek sorunlardan dolayı sitemiz sorumluluk kabul etmemektedir!