Translate

Q Bitz Eğitici Oyuncağı Merak Edenler İçin.


     İnsanoğlunun sahip olduğu zekanın %75'i kalıtımsal, %25'i ise edinimsel yani öğrenilen zekadır. Görülüyor ki sahip olduğumuz genler ile olası zekaya ulaşabiliyoruz. Olası zekaya katılacak % 25 'lik bir kısım ise hiç yabana atılacak bir oran değildir. Hal böyle olunca her şeyimiz çocuklarımız için elimizden geleni yapmamız gerekiyor. Zekayı destekleyici, geliştirici oyun setleri ile edinimsel zekayı arttırmak mümkün. Eğitici oyuncaklar adı altında bir çok çeşit oyun bulmak mümkün. Q Bitz de eğitici oyuncaklarda önce gelen oyun setlerinde sadece biri. Kısaca Q Bitz oyununu tanıyalım.

 
Q Bitz zeka oyunlarından bir tanesi. Görsel beceri oyunu olan Q Bitz ile çocuklarımızın görsel zekaları gelişirken, el göz koordinasyonları artar, kazanma ve kaybetme psikolojilerini doğru öğrenir, iş birliğini, dayanışmayı öğrenir. Hafızasını canlı tutarken, hafızasını güçlendirir, zamanla yarışma becerisini kazanır.

     Q Bitz görsel zeka oyunu renkli küpler ile oynanan eğitici bir oyundur. Setin içerisinde 16 adetten oluşan 4 farklı adetten oluşan toplam 64 adet renkli küp vardır. Bu küplerin üzerinde çeşitli şekiller mevcuttur. 4 oyuncu için 4 tabla ve 80 adet üzeri desenli kart vardır. Oyun tek kişi oynanabileceği gibi 4 kişi ile de oynanabilir. İster ailece oynayarak aile etkinlik oyunu olarak oynayın, ister çocuklarınız arkadaşları ile oynasın. Oyun tek tur halinde oynanabileceği gibi 3 tur olarak da oynanabilir. Her turun amacı farklıdır. 1.turda amaç açılan kart üzerindeki şekli ilk önce küplerle oluşturmaktır. 2. turda ise açılan kartta ki şekli yapmak için oyuncular küplerini zar şekline yere atarlar ve küplerin sadece üst yüzeylerini kullanabilirler. Üst yüzeyde istedikleri şekiller kalmayınca kalan küpleri tekrar zar şeklinde atarlar, şekil bitene kadar bu şekilde devam edilir. Yani el ile küpler çevrilemez sadece zar şeklinde atılarak sadece üst yüzeyleri kullanılır. ilk bitiren kazanır. 3. turda ise kart açılır ve tüm oyuncalar belirlenen süre kadar karta dikkatli bakar ve hafizalarında tutmaya çalışırlar. Bu süre sonunda kart kapatılır ve kart üzerindeki şekil yapılmaya çalışılır. İlk yapan Q Bitz diye bağırır ve şekli kontrol edilir. Doğru ise kazanır ve kartı alır. Oyun sonunda en çok karta sahip oyuncu oyunu kazanmış olur.

     Zaman geri gelmeyen en kıymetli sermayedir, değerini bilmek gerekir. Görüldüğü gibi oyun çok zevkli ve bir o kadar da eğitici bir oyun. Ailece zevkli ve eğlenceli vakitler paylaşmanız dileği ile.


Yasal Uyarı : Sitemizde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır. Uzmanına danışmadan uygulanması tavsiye edilmez. Bilgilerin uygulanması halinde çıkabilecek sorunlardan dolayı sitemiz sorumluluk kabul etmemektedir!