Translate

Çok Şık Bir Bebek Patiği Modeli


       Bebekler için anneleri daha doğmadan hazırlık yapmaya başlarlar. Günümüzde artık her şey hazır olsa da örgünün yeri ayrıdır. Örgü bir çeşit terapi olduğu gibi, emek verilerek kazanılan her şeyin daha değerli olduğu unutulmamalıdır. Bebekler için patikler çok kullanılan giysiler içinde gelir. Hassas olan ayaklarını yumuşacık kendi ördüğümüz şık patiklerle ısıtmak , annelerin yüreğini de ısıtır. Tığ işi bu bebek patiği gerçekten çok şık duruyor. Anlatımını görsellerle destekleyeceğimiz patiği çok rahat örebileceksiniz.





     Patiğimize taban kısmının ortasından başlıyoruz. 13 zincir çekilip, zincirin her iki tarafına 11' er trabzan örülürü. Zincirin her iki başınada ise 5'er trabzan ile dönüldüğü unutulmamalıdır. Taban kısmı istenilen büyüklüğe gelince diğer renk iplik ile üst kısma dönmek için sık iğne örülerek sıra tamamlanır. Sık iğne 2 sıra yapılır.

 
Sık iğnenin ardından tekrar ilk başlanılan renge dönülür. 2 sıra trabzan tüm çevre örüldükten sonra patiğin ön kısmında 6 defa ilmekler de eksiltme yapılır. Yanlar örülerek sıra tamamlanır. Sonraki sırada aynı işlem tekrarlanır. Bir sonraki sırada ön kısımdan bu sefer 6 yerine 3 ilmek eksiltilir. Böylelikle burun kısmı toplanmış olur.

    En son sırada ikinci renk ip ile tekrar sık iğne ile bitirilir. Patiğin üstündeki bant yine taban kısmındaki yöntemle örülür. Fakat burada trabzan değil sadece sık iğne ile istenilen büyüklüğe gelene kadar örülür. Burada renk seçimi tamamen sizin tercihinize kalmış. Yapılan bantların kenarı sık iğne geçilerek bitirilir. Bantların üzerine istediğiniz şekilde süsleme yapabilirsiniz. Bu sayede kendi hayal gücünüzü ve kendi zevkinizi de yansıtmış olursunuz.

    Güle güle iyi günlerde giyilmesi dileğiyle.




Yasal Uyarı : Sitemizde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır. Uzmanına danışmadan uygulanması tavsiye edilmez. Bilgilerin uygulanması halinde çıkabilecek sorunlardan dolayı sitemiz sorumluluk kabul etmemektedir!