Translate

Fırında Kuzu Kaburga Nasıl Yapılır ?



    Fırında kuzu kaburga ile enfes bir tarif. Bunun için önceden kuzu kaburgaları marine etmek gerekiyor. Marine edilen kuzu kaburgaların tadı çok daha güzel oluyor. Kuzu kaburgaları marine etmek için gereken malzemeler :


    1 adet orta boy soğan

    2-3 diş sarımsak

    3-4 çorba kaşığı sıvı yağ

    1 kahve fincanı süt

    1 çay kaşığı tuz

    Bir tutam karabiber

    Bir tutam kırmızı pul biber

    Bir tutam kekik.

    Soğanı ve sarımsakları rendeledikten sonra diğer malzemeleri de ilave edip karıştırıyoruz. Kuzu kaburgalarımızı ovalarak bu karışımı içine çekmesini sağlıyoruz. Üzerini streç film ile iyice kapatıp buz dolabında en az 1 saat olmak üzere bir kaç saat bekletiyoruz. Hatta akşam yemeğine yapanların sabah saatlerine kaburgaları marine etmeleri çok daha iyi olacaktır.

   Bekleme süresinden sonra bir tavaya sıvı yağ koyup kızdırıyoruz ve marine ettiğimiz kaburgaları yüksek ateşte bir alt üst ediyoruz. Çok pişirmiyoruz. Buradaki amaç etin suyunu içine hapsederek daha yumuşak ve lezzetli olamasını sağlamak. Alt üst ettiğimiz kaburgaları fırın poşetine koyup içine marine sosunu ilave ediyoruz ve iyice karıştırıp poşetin ağzını bağlıyoruz. Fırın poşetine bir kaç delik deldikten sonra 180 derece fırında 45- 60 dk. kadar pişiriyoruz. Her fırın farklı olduğundan verdiğimiz ısı ve süreyi kendi fırınınıza göre ayarlamanız çok daha iyi sonuç almanızı sağlar.

   Pişen kuzu kaburgaları küp kızarmış patatesle veya sote mantar ile pilav yanı olarak servis etmenizi öneririz.

   Afiyet olsun :)
Yasal Uyarı : Sitemizde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır. Uzmanına danışmadan uygulanması tavsiye edilmez. Bilgilerin uygulanması halinde çıkabilecek sorunlardan dolayı sitemiz sorumluluk kabul etmemektedir!