Translate

Derya Baykal İmzalı Tavşan Bere.



      Minik tavşanlarımızın kafalarını sıcacık tutacak tavşan model beremiz Derya Baykal'dan. Bu bereye çocuklarınız bayılacak. Sıradanlığı sevmeyen, değişik fikirlere açık olan okurlarımızın çok hoşuna gidecek olan bu bereyi örmek için hazır olun.


      Beremiz için öncelikle kendi zevkinize uygun iki renk orta kalınlıkta ip seçin. Bebe yünü olursa bereniz çok daha yumuşak olacaktır. İp kalınlığınıza uygun tığ seçin ve tepe kısmından başlamak üzere 6 zincir çekin. Bu çekilen zincirin içerisine 15 adet trabzan doldurun. Her sırada trabzanların sayısı artırılır. 9. sırada 100 adet trabzan olacak şekilde artırın. 9. sıraya gelene kadar ki ilmek sayıları ile şöyle : 4 de 50 ilmek, 5 de 60 ilmek , 6 da 70 ilmek ve 9 da 100 ilmek olacak. Bu aşamadan sonra 8 sıra daha hiç artırılmadan düz örülür ve bitirilir. Tavşan beremizin yan kulakları için kulak hizasına gelen iki yan kısımdan 16 trabzan ile her sırada eksiltilerek örülür ve boyundan bağlama kısmı yapılır.

     Tavşanın uzun kulakları için 3 trabzan ile başlanır ve artırılarak 22 tane trabzana kadar çıkılır. 8 sıra 22 trabzan şeklinde artırılmadan örülür. Sonra 12 trabzan kalacak şekilde eksiltilir ve son 3 sıra eksiltilmeden örülür ve 12 trabzan olacak şekilde bitirilir ( bu kısımdan dikilecek) 4 adet aynı şekilde kulak örülüp iki iki dikilir. Sık iğne ile kenarları geçilir ve bereye dikilir.

     Küçük tavşanlarımıza çok yakışacak bu bereyi iyi günlerde kullanmaları dileklerimizle...


Yasal Uyarı : Sitemizde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır. Uzmanına danışmadan uygulanması tavsiye edilmez. Bilgilerin uygulanması halinde çıkabilecek sorunlardan dolayı sitemiz sorumluluk kabul etmemektedir!