Translate

Köpek Figürlü Bere Derya Baykal 'dan.

 

   Kar geliyor. Kafamızı ve ayaklarımızı sıcak tutalım. Bebekleriniz ve çocuklarınız için çok güzel bir bere örmeye ne dersiniz? Çocukların hayvanlara olan sevgisini herkes bilir. Hele köpekler çocuklarımızın en sadık dostlarıdır. Haydi gelin çocuklarımıza en sevdiği arkadaşlarının beresini örelim. Köpek figürlü bere !



    Köpek figürlü çocuk beremiz Derya Baykal imzalı. Beremiz için alt lastik kısmından başlıyoruz. 90 ilmek ile 1 ters , 1 düz örülerek istenilen boyda lastik örülür. Lastik ikiye katlanacak. İstediğimiz boyuta gelene kadar düz örgü örüyoruz. Sonra ilmekleri azaltarak bitirmeye başlanır. 8 ilmekde bir kesilerek ilmek azaltma işlemi bitirilir ve büzülür.
 
     Sıra geldi beremizin kulaklarına. Kulaklar için siyah ve beyaz ipe ihtiyacımız olacak. 2 siyah , 2 beyaz aynı parçadan 4 parça örülecek. 18 ilmek ile başlanan kulaklar için yaklaşık 15 cm uzunluğunda örülür ve siyah beyaz parçalar kenarlarına ovallik verilerek dikilir. İsteğe öre içine biraz elyaf doldurabilirsiniz. Böylelikle daha tok durur. Bitirilen kulaklar bereye dikilir ve sonra resimdeki gibi burun ağız ve gözler işlenir. Gözler için boncuk da kullanılabilir. Boncuk kullanacaksanız iyice sabitlemeyi unutmayın. Bu tür parçaların küçük çocuklar için tehlikeli olabileceği unutulmamalıdır.


   
Yasal Uyarı : Sitemizde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır. Uzmanına danışmadan uygulanması tavsiye edilmez. Bilgilerin uygulanması halinde çıkabilecek sorunlardan dolayı sitemiz sorumluluk kabul etmemektedir!