Translate

Kelebekli Anne - Kız Beresi Örülmeye Değer.



      Kış günlerinin vazgeçilmez aksesuarlarından olan berelere kelebekli bere modelini eklemenizi öneriyoruz. Son günlerin moda akımlarından olan anne-kız akımına uymak isteyenler bir tane kedileri için, bir tanede kızları için örmeleri yeterlidir. Tığ işi olan kelebekli beremiz çok kolay olmasına karşın çok şık duruyor.


     Kelebekli beremiz 8 zincir ile üst kısmından başlanır. 8 zincir çekilip kapatıldıktan sonra, zincirin içi 12 tane trabzan ile doldurulur. Bir üst sırada her trabzanda bir 2 zincir çekerek kafes oluşturulur. 3.sırada ise her kafese 2'şer trabzan yapılır. Bir üst sırada tekrar kafes yapılır. Bu sırada kafes yapılırken aralarda 1 trabzan atlanır.5. sırada yine trabzan ile sıra tamamlanır. Her kafese 3'er trabzan doldurulur. İstediğimiz boya ve genişliğe gelene kadar 1 sıra trabzan , 1 sıra kafes örülür. Her sırada kafes içine doldurulan trabzanlar birer arttırılır, ta ki genişleme işlemi tamam denilene kadar. Genişleme işlemi bittikten sonra kafes içindeki trabzanlar 2 olmak üzere istenilen boyuta getirilir. Biten berenin kenarlarına istenilen oya geçilir. Sonrasında kelebekler örülüp dikilir. Kelebeklerin daha gösterişli olmasını istiyorsanız boyutlu boncuk boya veya inci boncuklarla zenginleştirmek elinizde.

    Kelebekli bereyi mevsimlik olarak bahar aylarında rahatlıkla kullanabilir, istediğiniz renkleri seçebilirsiniz. Ancak bahar aylarına uygun olarak soft renkler seçerseniz çok daha şık duracaktır.
Kolay gelsin :)
Yasal Uyarı : Sitemizde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır. Uzmanına danışmadan uygulanması tavsiye edilmez. Bilgilerin uygulanması halinde çıkabilecek sorunlardan dolayı sitemiz sorumluluk kabul etmemektedir!