Translate

Severek Yediğimiz Muzun Faydaları Nelerdir ?



      Bir çoğumuzun severek tükettiği muz, lezzetinin yanında faydaları ile de adından konuşturuyor. Muz içerdiği vitamin ve mineraller ile vücudumuzda bir çok fayda sağlamaktadır. Muz bünyesinde A, C, E ve K vitaminleri ile yüksek oranda potasyum ve daha bir çok vitamin ve mineral içerir. Bu kadar vitamin ve mineral içeren muzun bakalım nelere faydası varmış.



     Muzun içerisinde bulunan vitamin ve mineraller ile kalp, sindirim sistemi, mide, tansiyon, kemik sistemi, sinir sistemi gibi bir çok yerde olumlu etkileşimler yapar. Muz içerdiği zengin lif ile sindirim sistemine sanılanın aksine faydalı bir besindir. İçerisinde bulundurduğu frukto-oligosakaritler sayesinde sindirime yardımcı olan bakterilerin artmasını sağlayarak, sindirim sistemi, kabızlık üzerinde olumlu rol oynar. Günde düzenli olarak tüketilen bir muz sindirim sisteminin yoluna girmesi için yararlıdır. Fazlası tekrar kabızlığa yol açabilir.


    Muzun mide üzerinde de olumlu etkileri vardır. Mide asidine karşı koruyucu bir tabaka olarak görev yapar. Böbrek taşlarının düşürülmesinde ve böbrek sağlığında da muz faydalı bir meyvedir. Ayrıca içerdiği kalsiyum ile iskelet sistemine yararlıdır, kemikleri güçlendirir.

    İçerdiği yüksek orandaki potasyum kalp ve damar dostudur. Kan basıncını dengeler, tansiyona iyi gelir, felç inme riskini % 40 azalttığı bilinmektedir. Sporcular verdiği enerjiden dolayı muzu kararında olmak şartı ile hayatlarından eksik etmezler. Enerji verir, zinde tutar. Bünyesinde barındırdığı B6 vitamini kanda hemoglobin oluşumunu sağlar, bağışıklık sistemini güçlendirir. Kandaki beyaz kan hücrelerini artırarak kansere karşı koruyucu etki sağlar.

   Muz ile yapılan bir çok güzellik maskesi vardır. Bunun sebebi muzun cilt üzerindeki iyileştirici etkileridir. Aknelere ve sedef  hastalığına iyi geldiği bilinmektedir. Ancak muz ile yapılacak maskelerin akşam saatlerde yapılmasına dikkat edilmelidir. Güneşe maruz kalınmamalıdır.

   Muzun sinir sistemi üzerinde de olumlu etkileri vardır. Seretonin seviyesini dengeleyerek sinir sistemini rahatlatır. İçerdiği vitaminler sayesinde göz sağlığına iyi gelen muz çocukların gelişimlerini de destekler, verdiği yüksek enerji ile çocukların ihtiyacı olan yüksek enerji ihtiyacını karşılar.


 
Yasal Uyarı : Sitemizde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır. Uzmanına danışmadan uygulanması tavsiye edilmez. Bilgilerin uygulanması halinde çıkabilecek sorunlardan dolayı sitemiz sorumluluk kabul etmemektedir!