Translate

2 Ayda 8 Kilo Verdirten Meryem Uzerli Diyeti, Hemde Makarna, Pilav İle !


    Yemek yemek çok güzel diyenler, yemek yemekten zevk alanlar için kilo vermek de bir o kadar sıkıntılı bir süreçtir. Hem istediğimi yiyeyim, hem de zayıf kalayım demek maalesef bir kandırmaca olmaktan ileri gitmiyor. Kilo metabolizmanın çalışma hızı ile doğru orantılı olarak bize yansıyor. Eğer metabolizmanız hızlı çalışıyorsa, şanslısınız. Yok eğer tam tersi ise su içsem yarıyor demekten kendinizi alamazsınız. Peki Meryem Uzerli 'ye makarna ile 2 ayda 8 kilo verdiren diyeti duydunuz mu ?
 

  Diyetisyen Banu Kazanç imzalı Meryem Uzerli diyetinin sırrı nedir ? Bu diyetin sırrı kepekli ve tam buğday ürünlerini tüketmekten geçiyor. Diyetisyen Banu Kazanç günde en az 4 öğün yemek yenilmesini öneriyor. Hatta bu sayı 6 da olabilir diyen Banu Kazanç mutlaka bol tahıllı, kepekli ürünleri öneriyor. Tahıl tüketimi diyette olan kişiye ekstra enerji verecektir. Kahvaltılarda bol kepekli, tahıllı gıda tüketmeyi ön plana çıkaran bu diyette haftada 2 gün yumurta tüketilmesine dikkat çekiliyor. Ayrıca protein tüketimi ile tokluk hissi yaratmak için kahvaltıda peynir, süt grubu besinlerin tüketilmesi de gerekiyor.

     Ara öğünlerde bol bol yeşillik, domates, salatalık, az miktarda ceviz, fındık, meyve tüketilmelidir.

     Meryem Uzerli diyetinde öğle yemeklerinde beyaz et yenilmelidir. Haftada 2-3 gün kırmızı ette tüketilebilir. Etin yanında mutlaka az yağlı salata olmalıdır. Balık ızgara olarak tercih edilmelidir. Her çeşit balık yenilebilir ancak somon çok daha iyidir. Et yemeklerinin yanında pilav ve makarnada yenilebilir. Ancak tek kural kepekli pirinç ve kepekli makarna tercih edilmelidir. Bulgur pilavı da tüketilebilir.

     Sıra geldi akşam yemeğine. Akşam yemeklerin de diyetisyenimizin önerisi yağsız biftek veya beyaz et yanında sebze yemekleridir. Sebze yemeği olarak yeşil sebzeler tercih edilmelidir. Ispanak, brokoli, kabak, kereviz, karnabahar olabilir. Sebzeleri çorba olarak da tüketebilirsiniz.

     Diyetlerin en önemli kurallarından bir tanesi hangi diyeti uygularsanız uygulayın mutlaka bol su içmeyi ve spor yapmayı ihmal etmemektir.

     Kilonun sadece dış görünüşümüzü değil, sağlık konusunu da direk ilgilendirdiğini unutmayın. Sağlıklı günler.
Yasal Uyarı : Sitemizde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır. Uzmanına danışmadan uygulanması tavsiye edilmez. Bilgilerin uygulanması halinde çıkabilecek sorunlardan dolayı sitemiz sorumluluk kabul etmemektedir!