Translate

Hangi Çay Yağ Yakar ?


    Kış aylarında hareketlerin azalması, yenilen gıdalar, az tüketilen su, havadaki oksijen nedeni ile kilo artışı artar. Kış aylarında alınan kilolar yazın gelmeye başlaması ile sorun olur. Nasıl kilo verileceği kara kara düşünülür. Kış aylarında yediğimize içtiğimize dikkat ederek, spor yaparak kilo almaktan kurtulunabilir. Bunlarla birlikte kilo vermeye yardımcı çok etkili yağ yakan çaylarda tüketilebilir. Yağ yakan bitkisel çaylar hangileridir ?

   
Günümüzün değişen beslenme alışkanlıkları, toplumun geneline kilo olarak yansımakta. Fast food gıdalar, çalışma hayatının gerekliliklerinden hızlı yeme alışkanlıkları, hareketsiz yaşam kilo alma hızını artırmaktadır. Alınan kilolar dış görünüşün yanında, insan sağlığını da olumsuz etkilemektedir. Kış aylarının dezavantajlarından biri de havadan gerekli oksijeni alamamaktır. Oksijen miktarı kan yakım hızını artırır. Ayrıca kış aylarında daha az spor yapılması da kilo alma nedenlerindendir.

    Kış aylarının bu kadar olumsuzluklarına karşı kilo kontrolü biraz dikkat edilerek sağlanabilir. Yediğimiz içtiğimiz gıdalara dikkat ederek, hareketlerimizi arttırarak, örneğin arabayla gitmek yerine yakın bir mesafeye yürüyerek gitmek gibi, asansör yerine merdiven kullanmak gibi, bol su tüketerek ve yağ yakan bitki çayları tüketerek kilo almamak hatta kilo vermek mümkün.

   Alternatif tıp denilince ilk akla gelen isimlerden olan Ender Saraç kilo verdiren, yağ yakan bitkisel çay tarifini bakın nasıl anlatıyor.

    Yağ yakan bitkisel çay için 2 tane avokado yaprağı ve 2 tane fındık büyüklüğünde kök zencefil bir kaba konur. Üzerine 1 tutam kuru kiraz sapı eklenir. Tüm bu bitkilerin üzerine 1 su bardağı kaynamış su ilave edilir. 4 -5 dk. demlendikten sonra süzülür. İçine 1 dilim limon eklenir ve günde iki defa içilir. İdrar söktürücü özelliğinden dolayı 3 bardaktan fazla tüketilmemelidir. Bol su tüketimi de unutulmamalıdır.
 
     Unutmayın ki ne uygulanırsa uygulansın işin sırrı yediklerimize dikkat etmek ve egzersizden geçiyor. Sağlıklı günler...

Yasal Uyarı : Sitemizde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır. Uzmanına danışmadan uygulanması tavsiye edilmez. Bilgilerin uygulanması halinde çıkabilecek sorunlardan dolayı sitemiz sorumluluk kabul etmemektedir!