Translate

Aleo Vere Bitkisinin Jeli Nasıl Alınır?


   Aleo vere bitkisinin yararlarından daha önce bahsetmiştik. Kanserden, cilde bir çok yerde faydalı olan Aleo vera bitkisi evlerde saksıda yetiştirilebiliyor. Aleo vere bitkisinin asıl yararlı olan kısmı içindeki jel kısmıdır. Peki Aleo veranın içindeki jel nasıl alınır ?



   Aleo vera bitkisi dik dikenli yapraklı bir bitkidir. İhtiyaç anında istenilen kadar yaprak koparılıp içerisinden jeli alınabilir. Jeli almak için bir kaç püf nokta ile dikkat edilecek hususlara değinelim. u Öncelikle koparılan daldan bir sıvı akar. Bu sıvının cilt ile teması tahrişe neden olabileceğinden, temastan kaçınılmalıdır. Bu sıvının akması beklenmek üzere koparılan dal dik bir şekilde bir yere bırakılabilir. Aleo vera bitkisinden alınan bir dalın önce üzerindeki dikenli kısmı dikkatli bir şekilde bıçak ile temizlenir. Dikenleri temizlenen dal yıkanır ve kenar kısımlarından bıçakla ince ince kesilerek içeride ki jele ulaşılmaya çalışılır. Yaprak kısımları kesilirken dik tutulabilir. Jele ulaşılınca bir kaşık yardımı ile jel alınır ve temiz bir kapta muhafaza edilebilir.

    Her şeyde olduğu gibi azı karar, çoğu zarar öğüdünü Aleo verada da unutmamak gerekir. Aleo veranın sayısız faydalarının yanında çok kullanılması ile de bir çok zararı olduğu da nutulmamalıdır.
Uzun süreli Aleo vera kullanımı tansiyonun düşüklüğüne neden olabilir. Ayrıca yine uzun süreli kullanımlar bazı insanlarda böbrek hastalıklarına yol açabilmekte , idrarda kana rastlanabilmektedir. Fazla miktardaki Aleo vera kasların zayıflamasına, kilo kaybına neden olur. İshalde yapabilir.

    Hamilelerin ve 12 yaş altı çocukların Aleo vera bitkisini kullanmaları önerilmez, bu konuda tıbbi bir çalışmaya rastlanmamaktadır. Aleo vera kan akışını hızlandırdığından, ameliyat olacak hastaların en az 2 hafta öncesinden Aleo vera kullanımını bırakmaları gerekir.
Yasal Uyarı : Sitemizde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır. Uzmanına danışmadan uygulanması tavsiye edilmez. Bilgilerin uygulanması halinde çıkabilecek sorunlardan dolayı sitemiz sorumluluk kabul etmemektedir!