Translate

Aleo Vera'nın Faydaları Nelerdir ?


    Diğer adı sarı sabır olan aleo vera bitkisi Afrika kökenlidir. Aleo veranın içerdiği amino asit , vitamin ve mineraller sayesinde bir çok faydasından söz etmek mümkündür. Günümüz kozmetik sanayinde geniş kullanım alanlarına sahip olan Aleo veranın cilde olan faydalarının yanında kansere ve AIDS ' e de iyi geldiği bilinmektedir.


    Aleo vera bitkisi artık yurdumuzda da geniş miktarlarda yetiştirilmektedir. Hatta evlerde saksılarda bile yetiştirilmektedir. Aleo vera dik üzerinde dikenimsi çıkıntıları olan, içerisine jel içeren bir bitkidir. Asıl kullanılan yeri yapraklarının içindeki jel kısmıdır. Cilde çok faydalı olan Aleo vera jeli antibakteriyel özellikte olduğu için sivilce ve aknelere iyi gelir, karaciğeri güçlendirici etkisinden dolayı karaciğeri destekler. Cilt hastalıklarından mantara ve sedefe iyi gelir. Cildi nemlendirir. Cildin gençleşmesini ve sıkılaşmasını sağlar. Ciltdeki yanıkları giderir.
   
    Aleo vera jeli kanseri önler, bağışıklık sistemini güçlendirir. Kolesterolü dengeleyici özelliği vardır. Kalp dostu olan Aleo vera jeli aynı anda damar hastalıklarına da yararlıdır.  Tansiyonu dengeleyici etkisi vardır. Kandaki oksijen miktarını artırır ve tüm vücuda hızlı dağılımını sağlar.

    Aleo vera sinir sistemi üzerinde olumlu etki yapar,sinirleri yatıştırır ve stresi azaltır, alerjik hastalıklara iyi geldiği bilinir. Yaraları iyileştirici etkisi vardır, ağız yaralarını giderir. Ağızdaki pamukçuğu giderir.

    Kemik sistemini destekleyici etkisinden dolayı kemik erimesine iyi gelir. Kızamığa, herpes hastalığına faydası vardır. HIV virüsüne iyi gelir. Sindirim sistemini destekler, kabızlığa iyi gelir. Mide ve böbrekleri korur. Halk arasında basur olarak bilinen hemoroide de iyi gelir.

     Enfeksiyon hastalıklarını geçirici özelliği vardır. Aynı zamanda böcek sokmalarına iyi gelir. Saçları besler, canlandırır. Radyasyon etkilerini en aza indirir. Astıma faydası vardır. Göz hastalıklarını iyileştirici özelliği vardır.

     Müshil etkisi yaratmak isteniyorsa elma ile birlikte kullanılmalıdır. Bu kadar çok faydası olan bu mucizevi bitkiyi evde yetiştirmek için daha ne bekliyorsunuz ?








Yasal Uyarı : Sitemizde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır. Uzmanına danışmadan uygulanması tavsiye edilmez. Bilgilerin uygulanması halinde çıkabilecek sorunlardan dolayı sitemiz sorumluluk kabul etmemektedir!