Translate

Ana Ocağının İçi Yağlısı Nasıl Yapılır ?


     Son günlerin sevilen programlarından ana ocağında her gün çeşit çeşit yemek tarifleri veriliyor. Sadece yemek tarifleri ile de kalmayıp yarışmacılarını çeşitli yetenekleri ile sınıyor. Geçtiğimiz günlerde Ana Ocağı programına lise öğrencileri konuk olarak alındı. Yarışmacılardan yemek bölümünde " içi yağlı " yapmaları istendi. Kolay ve lezzetli görülen içi yağlı nasıl yapılır ?

   
 Ana Ocağı mutfağında yapılan içi yağlı için gereken malzemeler :

Un
Yaş maya
Sıvı yağ
Susam
Kırmızı pul biber.

   İçi yağlının yapılışı :

 Önce un yaş maya ile birlikte iyice yoğurularak, mayalanması beklenir. Mayalanma süresinin sonunda hamur alınıp ufak bezeler halinde yuvarlanır. Alınan bu bezeler önce merdane sonra oklava yardımı ile yaklaşık 30 cm çaplı açılır. Açılan yufkanın üzerine sıvı yağ sürülür ve yufkanın her tarafına iyice dağıtılır. Üzerine susam ve isteğe bağlı olarak kırmızı pul biber atılır. Yufka rulo yapılır. 5-10 dk. dinlendirildikten sonra merdane ile yaklaşık 20 cm çapına erişene kadar açılır ve mümkünse saç üzerinde pişirilir. Saç olmadığı durumlarda teflon tavalar kullanılabilir. Alt üst aktarılarak pişirilen içi yağlının üzerine tereyağı sürülür ve sıcak sıcak servis yapılır.

   Afiyet olsun...
Yasal Uyarı : Sitemizde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır. Uzmanına danışmadan uygulanması tavsiye edilmez. Bilgilerin uygulanması halinde çıkabilecek sorunlardan dolayı sitemiz sorumluluk kabul etmemektedir!