Translate

Bebekler İçin Yüzmenin Önemi ve Olması Gereken Havuz Koşulları.


    Bebekler, dünyanın en güzel varlıkları olan o minicik şeyler için anne ve babaların tek istedikleri çocuklarını iyi şartlarda, sağlıklı bir şekilde yetiştirip, en iyi karakter özelliklerini kazandırmaktır. Anne babalar imkanları doğrultusunda çocukları için hep en iyisini bulmaya ve yapmaya çalışır. Çocuğu olan bir birey için öncelik hep çocukları olmaz mı ? Onlarsız boğazınızdan bir şey geçmez, onlar mutlu olmadan siz olamazsınız, kendi ihtiyaçlarınızı bir kenara bırakıp çocuklarınızın belkide o an ihtiyacı olmayan şeyleri önlerine yığarsınız. Günümüz anne babaları artık çok daha bilinçli. Çocuklarının gelişine ne iyi gelecekse araştırıp yapmaya çalışıyor. Yüzme etkinliği de çocuklar için çok faydalı olduğuna göre bizde üzerimize düşeni yapalım dedik ve çocuklar için yüzme havuzlarının taşıması gereken özelliklerini araştırdık.



    Bebeklik döneminden başlamak üzere yüzme sporu her yaş grubu için çok faydalıdır. Yüzme ile vücudumuzdaki tüm kas gurupları aynı anda çalışır. Fiziksel gelişimlerine çok yararlı olan yüzme sporu, aynı zamanda suyun rahatlatıcı etkisi ile ruhsal gelişimlerine de çok faydalıdır. Anne karnında ki yapıda öyle değil midir ? Daha yeni doğan bebeği kontrollü olarak suya bıraktığınızda yüzme yetilerinde ki sebep de budur.

     Çocuklarımızı yüzmek için götürdüğümüz havuzların belli başlı koşulları taşımaları gerekmektedir. Aksi takdire istemediğimiz sonuçlarla karşılaşabiliriz. Yüzme havuzlarının iyi dezenfekte olması birinci kuraldır. Havuz suları dezenfekte edilirken bazı kurallara uyulmalıdır. Fazla klor zararlı iken, bakterileri barındıran bir suda zararlıdır. Yüzme havuzları iyon veya ozanla temizlenmelidir. Havuzu kullanan herkes den mutlaka sağlık kontrolleri istenmelidir. Bulaşıcı hastalıkları olan insanların havuzu kullanmaları, diğer kullananlar için önemli sorunlara neden olabilir.

       Bununla birlikte suyun sıcaklığının da önemi büyüktür. Havuz suyunun sıcaklığı bebek ve çocuklar için 28 derece olmalıdır. Ortamın sıcaklığı ise 29- 30 derece olmalıdır. Havuzun merdivenlerinin hasarsız, kaymayan malzeme ile kaplı olması şarttır. Havuzun içi kadar çevresinin temizliği de çok önemlidir. Havuz kenarını oluşturan karoların da kaymayan özelikte olması gerekmektedir.
 
     Spor her yaş grubu insan için önemlidir, spor kültürünü çocuk yaşlarda vermekte çocuklarımıza verebileceğimiz iyi şeyler arasındadır. Sağlıklı, mutlu bir hayat dileği ile...
Yasal Uyarı : Sitemizde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır. Uzmanına danışmadan uygulanması tavsiye edilmez. Bilgilerin uygulanması halinde çıkabilecek sorunlardan dolayı sitemiz sorumluluk kabul etmemektedir!