Translate

Konjunktivit (Göz İltihabı) Nedir ? Konjunktivit ( Göz İltihabı ) ' e Ne İyi Gelir ?

     Göz iltihabı ( konjunktivit ) bakleri , virüs, alerjik kökenli olabilir. Bu nedenlerden ilk ikisi yani bakteri ve virüs nedenli olan konjunktivit bulaşıcıdır. Genellikle kalabalık ortamda bulunan kişilerde, çok çabuk kişiden kişiye geçebilir. Göz iltihabı olan kişilerin sık sık ellerini yıkamaları, gözlerine ellerini sürmemeleri, temiz bakmaları gerekir. Göz iltihabı olan kişilerin gözlerinde kızarma, yaşarma, batma, çapak, arpacık şeklinde belirtiler ile kendini gösterir.

    Göz iltihabı ( konjunktivit ) durumunda mutlaka bir göz doktoruna gidilip, tıbbi müdahale yapılmalıdır. Bunun yanında bitkisel tedavide yardımcı olabilir. Göz iltihabında kullanılacak başlıca bitkisel tedaviler ise şöyledir :


    İlk yapılacak tuz ve su ile tedavide kaynayan 4 bardak suyun içerisine 1 çay kaşığı tuz konulur ve iyice karıştırılır. Bu su ile günde 3 - 4 defa göz banyosu yapmak yeterlidir.

    İkinci yöntem ise kaynamış suyun içerisine 1 tatlı kaşığı çay ve 1 tatlı kaşığı nane eklenir. Nane yapraklı kurutulmuş nane olmalıdır. Bu karışım yaklaşık 5 dk. demlendirildikten sonra suyu bir pamuk yardımı ile göze bir kaç defa sürülür. Sonrasında karışımın posası gözlerin üzerine konulur ve yaklaşık 20 dk. kadar bekletilir. Sonra temiz su ile yıkanır. Bu uygulamanın günde 2 sefer olmak üzere geçene kadar yapılması önerilir.

     Üçüncü yöntemde gül suyu ve fesleğen kullanılır. Bunun için bir tutam fesleğen havanda dövülüp lapa haline getirilir. Elde edilen lapa gözlere bağlanır ve gece boyu bekletilir. Sabah gözler gül suyu ile yıkanır.

     Göz iltihabı ihmal edilmemesi gereken önemli bir hastalıktır. Bulaşıcı da olduğu da  unutulmamalıdır.



 


Yasal Uyarı : Sitemizde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır. Uzmanına danışmadan uygulanması tavsiye edilmez. Bilgilerin uygulanması halinde çıkabilecek sorunlardan dolayı sitemiz sorumluluk kabul etmemektedir!