Translate

Derya Baykal ' dan Kupa Bere Yapımı

    Soğuk kış günlerinden en çok neye ihtiyacımız olur ? Tabii ki kalın kışlık kıyafetlere. Bunlardan en vazgeçilmezi de berelerdir. Çocuklarımız için çok güzel bir model olan kupa bere çocuğunuzun çok hoşuna gidecek.
    Kupa bereyi bir çok bayan Derya Baykal ' ın programında görmüştür. Kaçıranlar için bizde detaylı anlatımı ile kupa bereyi sizler için ekranlarınıza taşıyoruz.

    Kupa berenin yapımına tepe kısmından başlanıyor. 5 zincir çekip halka yapılır. İçerisine 12 tane trabzan yapılır. Sonraki sırada her trabzanın üzerine 2 defa batılarak 24 trabzan yapılır. Toplamda 15 sıra yavaş yavaş trabzan sayıları artırılarak istediğiniz genişlikte örülür. Ortalama bir çocuk beresi için 100 trabzan olması yeterlidir.

     Kupa beremiz bitti, sıra geldi kupanın kulplarını yapmaya. Kulplar için 12 zincir halka yapıldıktan sonra sık iğne ile 8 cm kadar artırılarak örülür. Yaptığımız kulbun tam çapı yaklaşık 3 cm kadar olacak, sonra 10 cm daha daraltılarak örülür. Görseli incelediğinizde çok daha iyi anlayacaksınız. Devamında 23 cm daha örüp , son sırayı trabzan olarak başka iple örün ve bitirin. Görselde ki gibi
dikin, isterseniz kulpların daha canlı durması için içine elyaf doldurabilirsiniz.
   
    Kupa beremizin süslemesini istediğiniz gibi yapabilirsiniz. Burada ki gibi yapmak isteyenlere çiçeklerin nasıl yapıldığını anlatalım. Orta halka için 3 zincir çekin. 4 sefer 9 ' ar zincir çekerek orta halkaya batın ve kupa berenizin üzerine dikin. Hepsi bu kadar. Güle güle kullanın.
 
    Erkek çocuklar için çiçek yerine araba motifleri kullanabilirsiniz. Şampiyon çocuklarınızı , şampiyonlara yakışacak bu kupa bere ile mutlu edin.

Yasal Uyarı : Sitemizde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır. Uzmanına danışmadan uygulanması tavsiye edilmez. Bilgilerin uygulanması halinde çıkabilecek sorunlardan dolayı sitemiz sorumluluk kabul etmemektedir!